Splet okoliščine

13-letnik obležal pod kupom snega

G.G.
15. 12. 2016, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Fanta sta v okolici New Yorka zgradila snežno trdnjavo, jo preverila od znotraj, ko se je zrušila. Kaj se je zgodilo? Snežni plug je nehote trčil v velik kup spluženega snega in povzročil, da se je nanos snega vsul »trdnjavo«.

Greenwich Police Department
Rože na kupu snega pričajo o tragediji.

Ko se 13-letnika do 17. ure v sredo nista vrnila domov, je sestra Joshue Demaresta zagnala preplah. Poklicala je policijo, ti pa so sprožili iskalno akcijo.

Za fantoma so vohljali izurjeni policijski psi in sled jih je pripeljala do ogromnega kupa snega. Gasilci in policisti so začeli odmetavati sneg in okoli 22. ure po našli Joshuo. Ker se ni odzival so ga odpeljali v bolnišnico, a mu tudi tam niso več mogli pomagati. Čez približno uro so pod snegom našli še drugega fanta, Tylerja. Na srečo je bil še živ. Bil je sicer zasut s snegom, a je imel skozi nekakšen »zračni žep« dostop do kisika.

Šef policije v Greenwichu George Bell je dejal, da gre za veliko tragedijo, skrajno nesrečni splet okoliščin, saj uslužbenci plužne službe nikakor niso mogli vedeti, da se fanta igrata na nasipu snega oziroma da sta v "trdnjavi" pod snegom.