Grozljivka

Izpoved ugrabljenega: Preživel sem pet dni pekla

T.L.
12. 12. 2016, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pravi, da je pet dni živel brez hrane, pijače in spanja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Milun K. (52) je že nekaj dni na svobodi, vendar pa, kot pravi, si še ni opomogel od vsega, kar je preživel minuli teden. Miluna je 5. decembra v srbskem Kruševcu ugrabil Miodrag K. (54) in ga je pet dni v vozilu prevažal po Srbiji. Do petka, ko so Miodraga aretirali v Beogradu in v avtu naški tudi Miluna. Oba so odpeljali na policijsko postajo v Nišu, od koder so kasneje Miluna izpustili na prostost.

"Mama, zelo sem izčrpan. Še vedno si nisem opomogel od šoka. Preživel sem pet najhujših dni v življenju. Nisem jedel, nisem pil, nisem spal ves čas ujetništva. Zmrzoval sem, bil sem lačen. Ne morem se spomniti vsega, kar se mi je zgodilo," je po poročanju Telegrafa Milun priznal svoji mami.

"Psihično se ne počutim dobro. Preživel sem pekel. Najprej je streljal na Gordano, brez milosti. Ves čas sem pričakoval, da bo tudi mene ubil. Nekaj časa me je naokoli vozil v avtu, nato me je prisilil, da splezam v prtljažnik in me je potem tako prevažal naokoli nekaj časa. Potem me je silil, da vozim jaz. Nisem vedel, kaj lahko pričakujem od njega. Moram se naspati in odpočiti," je sporočil mami.

Zaradi zmedenih izjav, ki jih je dajal policiji, je tožilstvo pomislilo, da je celo pomagal Miodragu in predlagalo, da se mu izreče prepoved zapuščanja prebivališča in da mu začasno vzamejo potni list, vendar je višje sodišče to zavrnilo.