S sekiro nad družino

Hčerka umorila očeta in brata ter poškodovala mater

uk
27. 10. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija v Kraljevu za zdaj ni izdala podatkov, kako je lahko prišlo do takšne tragedije. Mediji sumijo, da je šlo za duševno moteno osebo, šušlja pa se tudi o zlorabi v družini.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija je v Kraljevu v Srbiji aretirala 51-letno S. L., ki je s sekiro ubila svojega očeta in brata. Napadla je tudi mater, to je udarila po glavi, in zdravniki se še zmeraj borijo za njeno življenje. Motiva za umora policija sicer še ni razkrila.

Neimenovani vir iz policije: "Obstaja možnost, da je v družini prišlo do zlorab, ki so pripeljale do umorov."

Umori

S. L. je po prvih informacijah policije zvečer najprej napadla očeta, 75-letnega P. A., nato pa še brata, 55-letnega S. A. Nazadnje se je spravila še na 73-letno M. A. Oče je bil na mestu mrtev, brata in mater pa so odpeljali v bolnišnico. Kmalu po prihodu v bolnišnico je brat umrl, za življenje matere, ki ima hude poškodbe glave, pa se zdravniki še borijo.

Ozadje

Po prvih informacijah naj bi osumljena živela v hiši z očetom, materjo in bratom. Osumljeno S. L. so policisti pridržali za 48 ur, nato bodo podali ovadbo, več pa s policije niso želeli sporočiti, saj preiskava še poteka. Srbski mediji zdaj ugibajo, ali je šlo za duševno moteno osebo, ki je napadla svojo družino, mnogi pa menijo, da je v preteklosti morda prišlo do zlorabe napadalke in je zdaj na plan prišla njena psihoza. Seveda bo nadaljnja preiskava najverjetneje razkrila motiv in/ali psihično stanje morilke.