Mobilna verzija
21:01 23. oktober 2017

FOTO: Vandali nad klavnico

Gabrijel Toplak
0 Posodobljeno: 09:59 / 09.8.2017

Delavci TMI Košaki se nadvse trudijo, da bi rdečo barvo odstranili, vendar jim z navadnimi razredčili in podobnim za zdaj to ni uspelo. Zadevo obravnava policija.

Organizirano DEJANJE Košaki - 1

Vandalizem so v podjetju Košaki nemudoma prijavili policiji in ji bodo prepustili, da zadevo razišče ter najde storilce. Foto: Gabrijel Toplak

Pogledi sprehajalcev pa tudi voznikov na Oreškem nabrežju v Mariboru so že nekaj dni usmerjeni v tamkajšnjo Tovarno mesnih izdelkov (TMI) Košaki, ki je bila tarča neznanih vandalov. Ti so se z rdečo barvo, ki spominja na kri, znesli nad fasado stavbe pa tudi nad reklamne panoje in bližnji prodajni center, iz katerih izstopajo slogani tamkajšnjega predelovalca mesa.

Organizirano DEJANJE - 4

Marka Žeraka, predsednika uprave, so zaradi vandalizma zgodaj zjutraj nemudoma poklicali po telefonu. Foto: Gabrijel Toplak

Na podlagi videnega v podjetju sklepajo, da je šlo za dobro organizirano akcijo.

ZADEVO PRIJAVILI POLICIJI

Vandalizem je neprijetno presenetil tudi predsednika uprave Marka Žeraka, ki so ga zaposleni minuli petek poklicali domov. In to že nekaj po 5. uri zjutraj. »Po telefonu so mi sporočili, da je prišlo do vandalizma in da je naš mesni center pobarvan. To je bilo tudi vse, kar sem izvedel tisti dan, saj sem bil ves konec tedna odsoten. Zato sem si lahko celotno zadevo ogledal šele danes,« je včeraj na sedežu podjetja za Svet24 pojasnil Žerak in nadaljeval, da je na podlagi videnega šlo za dobro organizirano akcijo, vendar težko reče, kdo natančno bi lahko to storil. »Zadevo smo prijavili policiji in ji bomo tudi pustili, da zadevo razišče,« je dejal predsednik uprav.

Organizirano DEJANJE - 2

Vandali so popackali klavnico Košaki. Foto: Gabrijel Toplak

ČIŠČENJE, A BREZ USPEHA

Rdečo barvo so delavci TMI Košaki sicer želeli nemudoma odstraniti, vendar po besedah Žeraka brez uspeha. »Povedali so mi, da z navadnimi razredčili in podobnim ni šlo, zato se bomo še naprej trudili, da zadevo čim prej vrnemo v prvotno stanje,« je odločen Žerak, ki se je na vrh ene od najstarejših mesnopredelovalnih družb v Sloveniji zavihtel lani.

Organizirano DEJANJE - 3

Vandali so popackali klavnico Košaki. Foto: Gabrijel Toplak

NEPRIMERNO POČETJE

Tako zaposleni v podjetju kot mimoidoči Mariborčani tovrstno početje ostro obsojajo. Dvainšestdesetletni Miro, ki stanuje v bližnji Mlinski ulici, je ob včerajšnjem sprehajanju psa dejal, da nikakor ne razume posameznikov, kako so lahko sposobni storiti kaj takšnega. »Ne vem, kaj nekomu roji po glavi, da se znese nad fasado in reklamnimi panoji. Upam, da bodo storilce kdaj našli,« je dodal Mariborčan.

Vaš prispevek