Črna kronika

FOTO: V pošiljki na območju Slovenski Konjic okrog 100 kilogramov kokaina

J.P./STA
13. 4. 2016, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Celjski kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pošiljka z okoli 100 kilogramov kokaina, ki je v ponedeljek prispela v zreški Swatycomet, prispela iz brazilskega pristanišča v Sao Paulu. Z ladijskim prometom v zabojniku je pošiljka konec marca prispela v Luko Koper, kjer so v petek opravili carinjenje in izdali carinsko dokumentacijo.

PU Celje

Pri količinskem prevzemu, kjer vzorčijo vsako pošiljko v tovarno pripeljanega korunda, so skladiščniki ugotovili, da gre za neobičajni dodatek v vrečah z brusnimi zrni, odgovorni pa so takoj obvestili vodstvo družbe ter policijo.

PU Celje

Vse so predali policiji

Več podatkov o omenjeni pošiljki bo na današnji izjavi za javnost ob 13. uri v Celju predstavil vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

V petih velikih vrečah je bilo namreč prav toliko potovalk, ki so skupaj tehtale 120 kilogramov, v njih pa je bilo za 100 kilogramov zavojčkov belega prahu. Vse so predstavniki podjetja predali policiji, ki se že ukvarja s preiskavo nenavadne snovi in njene poti, predvsem pa, kako bi lahko zašla med korund.

"Odkritje belega prahu med korundom je podobno odkritju šivanke v senu, zato smo lahko zelo ponosni na naš zaščitni sistem in sodelavce, ki so odkrili nenavadni dodatek in se takoj odzvali v skladu s pravili, ki so sprejeta za takšne primere," so odkritje še komentirali v podjetju, ki je od začetka letošnjega leta v lasti ameriške korporacije Weiler.

PU Celje

Pošiljka je bila s tovornim vozilom v ponedeljek dostavljena v zreško podjetje, kjer so odstranili ladijski pečat. Pri raztovarjanju tovora v prostore skladišča so zaposleni v petih od skupno 26 vreč, napolnjenih z granulatom aluminijevega oksida, ki ga uporabljajo v proizvodnji brusov, odkrili pet športnih torb.

PU Celje