Črna kronika

Na štajerski avtocesti vozilo končalo na strehi, ena oseba umrla

STA
23. 1. 2016, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V petek okoli 21. ure se je na avtocesti Šentilj-Ljubljana pri priključku Maribor center v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 28-letnik z območja Ptuja, sopotnik, 46-letni državljan Srbije, ki živi v Mariboru, pa se je lažje poškodoval. Policija morebitne priče prosi za dodatne informacije.

PU Kranj
Ena oseba je na kraju nesreče umrla, druga pa je bila lahko telesno poškodovana (fotografija je simbolična).

Policisti so v preiskavi ugotovili, da voznik ni vozil po sredini prometnega pasu in je med vožnjo trčil v varovalno zaščitno ograjo ob levem robu vozišča, od tam pa ga je odbilo preko desnega prometnega pasu na odstavni pas, kjer je vozilo trčilo še v varovalno zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča. Vozilo se je prevrnilo na streho in pristalo sredi vozišča. 

Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je bila to prva smrtna žrtev prometnih nesreč letos.

V nesreči je 28-letni državljan Slovenije, doma z območja upravne enote Ptuj, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Drugi udeleženec, 46-letni državljan Srbije, ki stalno stanuje v Mariboru, pa se je v nesreči lahko telesno poškodoval in so ga prepeljali v mariborski klinični center.

Policija zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče išče vse priče in vse, ki bi v zvezi z nesrečo lahko dali koristne informacije, ter jih prosi, da se zglasijo na postaji prometne policije Maribor na Ptujski cesti oz. pokličejo na številko 02 450 20 30 ali 113, lahko pa tudi na anonimni telefon policije 080 1200.

Policija bo po zaključku preiskave in odrejenih izvedenskih mnenjih pristojnemu tožilstvu podala poročilo ali kazensko ovadbo.