nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 30.07.2017 22:46:30

V polfinalu EP Avstrijke, Danke, Nizozemke in Angležinje

Po današnjih četrtfinalnih dvobojih so znane vse štiri udeleženke polfinala na ženskem evropskem prvenstvu v nogometu na Nizozemskem. Poleg gostiteljic Nizozemk, ki so v polfinale prišle že v soboto, so si vstopnice danes priborile še Avstrijke, Danke in Angležinje. Izpadle pa so šestkratne zaporedne prvakinje Nemke.

V soboto so za začetek izločilnega dela EP izvedli le en četrtfinale; gostiteljice Nizozemke so v Doetichenmu z 2:0 premagale Švedinje. Večerni dvoboj med Nemčijo in Dansko v Rotterdamu so odpovedali zaradi slabega vremena in močnega naliva.

Tekmo so izvedli danes, Danke pa so poskrbele za veliko presenečenje in izločile šestkratne prvakinje. Isabel Kerschowski je sicer branilke naslova popeljala v zgodnje vodstvo v tretji minuti, toda zadetka Nadie Nadim in Therese Nielsen v drugem delu, slednja je zadela v 83. minuti, sta Nemkam zaprla pot do medalj in morebitnega sedmega zaporednega naslova prvakinj. Nemška prevlada na evropski ženski nogometni sceni se je tako končala po 22 letih.



Danska se bo v polfinalu pomerila z Avstrijo, ki je za napredovanje potrebovala podaljšek in enajstmetrovke na tekmi s Španijo. V rednem delu in po 120 minutah je bil izid 0:0, po strelih z bele točke so slavile Avstrijke s 5:3.

V zadnjem četrtfinalu v Tilburgu pa so se pomerile Francozinje in Angležinje. Zmagale so slednje z 1:0, angleška nogometna junakinja za prvo zmago proti Franciji po letu 1974 je postala strelka edinega gola Jodie Taylor (60.). V drugem polfinalu, tekmi bosta v četrtek, bodo Angležinje igrale z domačinkami.

Značke: nogomet, ep, ženske

Članki iz rubrike