Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

NU
NU
2 20.03.2017 18:24:26

Brez panike, Iličić bo igral na Škotskem (foto)

Tit Košir
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju in opravila prvi trening v sklopu priprav na nedeljsko tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Glasgowu proti Škotski. Na treningu je sicer manjkala trojica, vključno z Josipom Iličićem, ki ga čaka nekajdnevni počitek.

Iličić je na zadnji tekmi italijanskega prvenstva skupil poškodbo gležnja, a kot pravijo v slovenskem taboru, bo nogometaš Fiorentine najverjetneje v nedeljo na Hampden Parku lahko pomagal soigralcem iz izbrane vrste, saj ne gre za težjo poškodbo. Na Gorenjskem ga čaka dan ali dva počitka.

Iličić je poškodbo staknil na nedeljski tekmi v gosteh proti Crotoneju, ki jo je Fiorentina dobila z 1:0. Iz igre je moral v 71. minuti.

Zaradi bolečin pa danes nista vadila niti napadalec Rijeke Roman Bezjak in vezist Koebenhavna Benjamin Verbič, a bosta predvidoma tudi onadva v prihodnje na voljo selektorju Srečku Katancu.

Tako kot tudi vezist Bayerja iz Leverkusna Kevin Kampl, ki je zaradi preutrujenosti in bolezni ter domnevnih nesoglasij izpustil zadnje tekme proti Slovaški, Angliji in Malti.

Na teh pa je igral Rene Krhin, ki je v zadnjem obdobju na stranskem tiru pri Granadi, a v Slovenijo se je vrnil z dobrimi vibracijami pred obračunom na Škotskem.

slovenija 3 tk
Tit Košir

KRHIN: MED IGRALCI JE NEKA NOVA KEMIJA
"Zagotovo so pozitivni občutki še s prejšnjih tekem. Med igralci je neka nova kemija, novo povezanost na teh tekmah smo opazili. Gremo samozavestno in pozitivno naprej. Dobro se moramo pripraviti na tekmo s Škotsko, ki bo zagotovo zelo težka," meni Krhin, ki mu upanje na dober razplet na Otoku dajejo prejšnje reprezentančne tekme v teh kvalifikacijah.

"Glede na to, kaj smo pokazali na zadnjih tekmah, gremo na zmago. Škoti so kakovostni, ampak vemo, da smo tudi mi. Zagotovo gremo na tekmo z zmago v mislih. Škoti igrajo značilno otoško igro, a se bomo pripravili nanjo, na trde 'duele', saj gremo na vsako tekmo borbeno," je še povedal Krhin.

Slovenija je v teh kvalifikacijah uvodoma igrala 2:2 v Litvi, nato je z 1:0 premagala Slovaško, igrala 0:0 proti Angliji ter z 1:0 zmagala na Malti. Do konca kvalifikacij jo poleg obračuna na Škotskem čakajo še Malta, Litva in Škotska doma ter Slovaška in Anglija v gosteh.

Trenutno v skupini F vodi Anglija z 10 točkami, Slovenija ima na drugem mestu osem točk, Slovaki so tretji s šestimi, Litovci četrti s petimi, Škoti peti s štirimi, Maltežani pa so zadnji brez točke.

Reprezentanci Slovenije in Škotske sta se nazadnje merili na prijateljski tekmi v Kopru leta 2012, ko sta se razšli z 1:1. Sicer pa sta igrali še v kvalifikacijah za SP 2006, Slovenci so doma izgubili z 0:3, v gosteh pa igrali 0:0.

Slovenija je trenutno 58. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Škotska pa 67.

Članki iz rubrike