franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 18.06.2017 13:48:34

Senijad Ibričić zapušča Koper, a ostaja v Sloveniji! Vse kaže, da bo odslej igral za Domžale

Drago Wernig - TAKA
Domžalčani se zagnano pripravljajo na začetek nove sezone in nestrpno pričakujejo tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa, ki jim ga bo namenil ponedeljkov ples kroglic v Nyonu, hkrati še naprej sestavljajo igralski mozaik.

V pričakovanju nove sezone se je ob Kamniški Bistrici že zgodilo nekaj kadrovskih premikov. Domžalske vrste so zapustili trije igralci, rumeno-modri z Adnanom Golubovićem, Alvarom Brachijem in Rokom Elsnerjem pogodbe niso podaljšali, hkrati so poskrbeli za tri nove moči, vadbi pod taktirko Simona Rožmana so se pridružili Tilen Klemenčič (Celje), Lovro Bizjak (Aluminij) in Kristijan Šipek (Radomlje).

"S prihodi novih moči smo kakopak zadovoljni. Opravili smo že večino stvari, a še naprej iščemo določene rešitve," je pred dnevi povedal športni direktor Matej Oražem. S čim bolj oprijemljivim ni postregel, zato pa nam je dobro obveščeni vir prišepnil, da je domžalska tarča tudi »velika riba«. Dvakratni prvaki naj bi si prizadevali v svoje vrste privabiti Senijada Ibričića, ki je bil v pretekli sezoni eden od najpomembnejših členov koprske zasedbe, sezono je končal s kapetanskim trakom na roki.

Medtem so na Bonifiki sicer že začeli priprave z upanjem, da bi se še vedno lahko zgodil čudežni preobrat, ob katerem bi ohranili prvoligaški status. Zdi se, da so takšne želje vendarle utopične, nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine pa se še ni pridružil ekipi. V teh dneh je z družino v »svojem« Splitu, kjer uživa tudi v družbi velikega prijatelja Edina Džeke. Zvezdnik Rome ga je v preteklih mesecih dokaj pogosto obiskoval tudi na slovenski obali, Igorja Pamića in njegove varovance je prav tako spremljal na gostovanju v Kidričevem.

Bo poslej bosanski diamant namesto Bonifike obiskoval stadion ob Kamniški Bistrici? Glede na trenutne razmere v koprskem klubu in objektivno (zelo) slabe obete za naprej zamenjava klubskih barv 31-letnega nogometaša kakopak ne bi bila presenetljiva. "Dokler ne bo jasno, kaj se bo zgodilo s Koprom, so odprte vse možnosti. Ne morem vam povedati nič bolj konkretnega, nič še ni gotovo," pravi Senijad Ibričić. Ni povedal veliko, a ni povedal niti malo, predvsem pa stikov z Domžalčani ni zanikal ...

Morda je na »prvo žogo« za marsikoga presenečenje, da si je Simon Rožman v svoji ekipi zaželel igralca, ki se s pretirano dinamiko, ki je eden od zaščitnih domžalskih znakov, ne more ravno pohvaliti. Ampak 34-letni strokovnjak je očitno ocenil, da bi ob moči in hitrosti, ki jo premore, njegova zasedba potrebovala še nekaj več izkušenj ter kakovost in mehkobo, ki jo ima nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, za katerim je v dresu kozličkov odlična sezone, v prvenstvu je zbral 29 nastopov in dosegel šest golov.

Kako se bo vroča zgodba razpletla, bo bržčas znano že v prihodnjih dneh, medtem Domžalčani nadaljujejo priprave na prihajajoče izzive, danes jih čaka naslednja prijateljska preizkušnja. Potem ko so nogometaši Simona Rožmana med tednom ugnali svoje naslednike, selekciji U-19 so nasuli sedem golov, se bodo danes udarili z malteško ekipo Balzan, ki je tudi med možnimi nasprotniki aktualnih pokalnih prvakov v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Domžalčani, ki imajo status nosilca, so si sicer devetič v klubski zgodovini zagotovili nastop na mednarodnem prizorišču, njihov tekmec na evropski premieri v novi sezoni bo znan po ponedeljkovem žrebu v Nyonu.

Članki iz rubrike