oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 16.06.2017 21:30:40

Mariborčani odigrali prvo tekmo, trije igralci z novimi številkami. Kdo je prevzel Novakovićevo? (foto)

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so merili moči s hrvaškim prvoligašem Osijekom.

Bilo je predvideno, da bodo Mariborlčani uvodno prijateljsko preitkušnjo odigrali pri severnih sosedih proti Rubinu iz Kazana, a so Rusi zaradi obilice poškodovanih igralcev in izbruha bolezni v pripravljalni bazi dvoboj odpovedali. Vijoličasti so hitro našli novo rešitev, pod Pohorjem so merili moči z Osijekom in po vodstvu v prvem polčasu izgubili z 1:2 (1:0). Pri aktualnih slovenskih prvakih se je med strelce vpisal Ahmedi, ki je izkoristil slabo izbijanje vratarja, za hrvaškega prvoligaša je v nadaljevanju z glavo dvakrat zadel Ejupi.

Darko Milanič se je odločil za začetno enajsterico Handanović, Palčič, Billong, Šuler, Viler, Vrhovec, Kabha, Bajde, Ahmedi, Hotić, Zahović, v drugem delu so igrali Cotman, Pihler, Sunny, Ogrinec, Kolmanič, Rajčević, Uskoković, Bohar, Mertelj, Vokić in Kramarič. Tavares, Šme, Hajrić, Irgolič, Obradović in Štor niso nastopili zaradi poškodb, Celar in Hodžić se bosta treningom pridružila v ponedeljek.

kabha dw
Drago Wernig - TAKA
Gostje so v dvoboj krenili z zasedbo Mikulić, Vojnović, Šimunec, Mudražija, Pušić, Grgić, Petrovikj, Matas, Lukić, Ikić in Knežević, v nadaljevanju so nastopili Lončar, Barišič, Barač, Mioč, Lešnić, Boban, Ejupi, Perošević, Grezda, Bočkaj, Malenica, Marin, Barešić, Ivić, Šorša, Lesjak, Škorić, Grgić in Lopa.

Ob tem je zanimivo, da so si trije mariborski nogometaši nadeli dres z novo številko. Po odhodu Novakovića je njegovo enajstico prevzel Zahović, Kabha je prevzel osmico od rojaka Sallalicha, Ahmedi pa si je nasledil Mejačevo sedmico.

Galerija

Članki iz rubrike