Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.09.2017 14:09:11

Fifa razkrila: Klubi poleti za prestope namenili rekordne milijarde!

Mednarodni nogometni trg je v poletnem prestopnem roku med 1. junijem in 1. septembrom 2017 vnovič poskrbel za rekordne izdatke pri okrepitvah. Klubi so za nove nogometaše porabili 4,71 milijarde ameriških dolarjev (3,93 milijarde evrov), so sporočili z Mednarodne nogometne zveze.

Levji delež je bil porabljen v petih najmočnejših ligah v Evropi. Klubi iz Anglije, Francije, Nemčije, Italije in Španije so v prestope 1608 igralcev vložili 3,67 milijarde dolarjev, oziroma skoraj tri četrtine vseh sredstev, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

Pet najmočnejših lig je tako za okrepitve porabili tretjino več sredstev kot v enakem lanskem obdobju, v zadnjih petih letih pa se je znesek potrojil. Največ za okrepitve namenijo v Angliji, kjer so v nove igralce vložili 1,4 milijarde dolarjev. Predvsem na račun okrepitev v Paris St. Germainu pa je bil poleti največji porast sredstev v Franciji, kjer je bil 250 odstotkov višji kot lani. Samo Brazilec Neymar je iz Barcelone v PSG prestopil za rekordnih 222 milijonov evrov. Monaco je Kyliana Mbappeja sprva Parižanom le posodil, čez leto dni pa ga bo klub iz prestolnice moral odkupiti za 180 milijonov.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike