Družabno življenje 60 +

Kako pregnati črne misli?

Alma Glumac
8. 5. 2017, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Brezskrben nasmeh je mogoč tudi v visoki starosti. Za dobro počutje in zdravo ustno votlino je potrebna vsakodnevna pravilna nega, dobra volja in gibčno telo.Poskrbite za svoje zdravje, saj boste le tako lahko dočakali zlata leta. S prešernim nasmehom na obrazu!

Brezskrben nasmeh je mogoč tudi v visoki starosti!

Dan začnite z nasmehom na obrazu in nikar ne vstanite z napačno nogo. Dobra volja je najbolja in kot pravijo, je smeh že pol zdravja. Zapojte! Pod tušem, v avtu, med umivanjem posode, s prijatelji ali sami. Saj poznate tisti rek, kdor poje zlo ne misli. In še res je! Pojemo ponavadi takrat, kadar smo sproščeni in dobre volje. In če enačbo obrnemo, dobimo ven še eno resnico. Kadar vas tarejo skrbi, kadar ste pobiti in ravnodušni, poskusite zapeti. Pomislite katera pesem vas napolni z energijo? Katera potolaži? Zamrmrajte, zažvižgajte ali pa zapojte na ves glas. Pregnali boste črne misli.

Dan sreče

Vsi v življenju hrepenimo po sreči. Želimo si je čim več in čim pogosteje. Toda vsesplošno opevane sreče sploh ne bi poznali, če ne bi občutili tudi njenega nasprotja. Smo torej lahko ves čas samo srečni? Vsak človek pojmuje srečo na svoj način. In ker smo ljudje družabna bitja, smo mnogi srečni le, ko smo v dobri družbi. Želite razširiti svoj krog prijateljev, pa ne veste kako začeti? Priporočamo vam, da se vpišete v kakšen tečaj. Prednost tečajev je v tem, da se z določeno skupino ljudi srečujete redno na točno določen čas. Zato boste za spoznavanje novih prijateljev imeli dovolj časa tudi tisti, ki potrebujete nekaj več srečanj, preden se lahko človeku približate in odprete. Poleg tega ste že z izbiro tečaja naredili določeno selekcijo, saj boste na njem spoznali ljudi, s katerimi imate najmanj eno skupno veselje.

Družabna presenečenja

Presenetite svoje bližnje z majhno pozornostjo! Partnerju ne glede na spol podarite cvetlico ali kupite karte za moževo najljubšo nogometno tekmo, potepajte se s prijateljicami po mestu in ne pozabite da majhna presenečenja namenjena drugim osrečujejo vse, tudi vas. Vendar ne pozabite, sreča je v nas samih. Kdo mislite je bolj srečen? Človek, ki kar naprej ugotavlja, kaj vse mu manjka, česa vsega ne more storiti, imeti ali dobiti, ali nekdo, ki zna ceniti in spoštovati tisto, kar ima? Mlada mamica, ki se zaradi otroka počuti ujeto v lastnem domu, ali mamica, ki posadi otroka v voziček, ter se sprehodi po domači ulici? Babica, ki se pritožuje, kako je venomer osamljena in zapuščena, ali starejša gospa, ki je navezala stike s sosedami in si ustvarila nove prijateljske zveze? Starejši moški, ki joka za svojo mladostjo ali zrel moški, ki zna uživati prednosti zrelega obdobja? Soseda, ki pri sosedovih otrocih opazi samo direndaj, ali soseda, ki otrokom vedno nameni prijazno besedo? Izbira je vedno vaša!