Mala dlan

Prezgodnji porod je presenečenje

Oglasno sporočilo
19. 1. 2018, 15.03
Posodobljeno: 26. 1. 2018, 09.05
Deli članek:

Število nedonošenčkov narašča. Pomagajmo jim omogočiti popolno oskrbo!

Prezgodnji porod je dogodek, ki praviloma preseneti nosečnico, družino in celo ginekologa. Če nosečnice niso ogrožene zaradi kakšne kronične bolezni in nosečnost normalno poteka, ni nobenega znaka, ki bi napovedal prezgodnji porod.

Neonatologija je veja medicine, ki se ukvarja z novorojenčki, in ki je omogočila, da se je v zadnjih 30 letih preživetje prezgodaj rojenih otrok močno povečalo. Pa vendar pogled na krhko, za dlan veliko bitjece, vse prepredeno s cevkami in aparaturami v inkubatorju, zlasti pri starših in obiskovalcih oddelka še vedno vzbuja občutke nemoči, strahu in obupa.

V Sloveniji se vsako leto zgodi 1400 prezgodnjih rojstev, približno 100 izmed rojenih otrok pa je takšnih, ki za preživetje nujno potrebujejo oskrbo inkubatorja. V največji slovenski porodnišnici v Ljubljani trenutno nimajo na voljo dovolj inkubatorjev, zato si jih ob nujnih primerih izposojajo na kirurgiji ali v pediatrični kliniki.

Skrajni čas je, da možnost popolne oskrbe postane možna za vse!

Združeni za življenje nam pomagajte zbrati sredstva za nakup novih inkubatorjev in pošljite SMS sporočilo z vsebino DLAN ali DLAN5 na 1919!