DLAN ali DLAN5 na 1919

Združeni za veliko življenje

Oglasno sporočilo
22. 1. 2018, 10.20
Posodobljeno: 26. 1. 2018, 09.04
Deli članek:

V dobrodelni akciji Mala dlan, veliko življenje zbiramo sredstva za nakup inkubatorjev ljubljanske porodnišnice.

Število nedonošenčkov kljub napredku medicine iz leta v leto narašča. Vsak deseti otrok, ki se rodi, je rojen prezgodaj, kar samo v Evropi pomeni pol milijona nedonošenčkov na leto, v Sloveniji 1400.

Za prezgodnji začetek poroda še ne poznamo vzrokov, niti ga ne moremo preprečiti. Mnogi, ki so rojeni le nekaj tednov prezgodaj, potrebujejo po rojstvu predvsem dodatno toploto in potrpežljivost pri hranjenju. Med nedonošenčki pa so tudi otroci, »majhni« komaj za dlan, ki ob rojstvu tehtajo manj kot kilogram – v Sloveniji je vsako leto skoraj sto takih. 

Pri rojstvu takšnega otroka je zelo pomembno imeti na voljo ustrezno medicinsko opremo, če gre kaj narobe. Ljubljanska porodnišnica je ena izmed največjih v Sloveniji, zato potrebuje še vsaj 5 dodatnih inkubatorjev, v primeru nujne potrebe po intenzivnejši oskrbi novorojenca. Trenutno si inkubatorje po potrebi izposojajo na pediatrični kliniki in otroški kirurgiji, zato smo se odločili združiti moči in skupaj z vami tja do pomladi zbirati denarna sredstva, ki jim bodo olajšala skrb za najbolj nebogljena bitjeca, ki se nato izkažejo za prave borce. 

Pošljite DLAN ali DLAN5 na 1919 in prispevajte 1€ ali 5€ za nove inkubatorje v Porodnišnici Ljubljana.