CPP

Pridite na »Družinski dan varnosti v prometu«!

Alma Glumac
29. 9. 2017, 12.20
Posodobljeno: 5. 10. 2017, 14.43
Deli članek:

V nedeljo 8. oktobra bomo zapeli z Manco Špik in Harmonkn'roli, se zapeljali po poligonu varne vožnje, si naredili najboljši čokolino in še veliko »VARNIH« aktivnosti za starše in otroke!

Ves september je bil v naših medijih obarvan z veliko mero varnosti na cesti. V našem največjem projektu »VOZI VARNO, (po)misli na otroke« smo združili sodelovanje portala SVET24.si, radiev Aktual in Veseljak, tiskanega časopisa Svet24 ter vseh naših revij Medie24 in tako poskrbeli, da bo varnost na cestah večja. Ker je projekt presegel vsa pričakovanja, ga bomo na koncu končali v velikem slogu – z velikim dogodkom v Centru varne vožnje Logatec.

Kuža Pazi bo pokazal otrokom, kako lahko s skiroji pravilno opravijo z vožnjo po poligonu.

Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključnem dogodku »DRUŽINSKI DAN VARNOSTI V PROMETU«, ki bo v nedeljo, 8. oktobra od 14. – 18. ure v Centru varne vožnje Logatec, kjer bodo razstavljene vse prispele risbice, veliko dogajanja za otroke in starše na temo varnosti, podelili pa bomo tudi glavne nagrade!

Učenci slovenskih osnovnih šol od prvega do tretjega razreda so se z risbicami priružili našemu nagradnemu natečaju Varno v šolo z Linom oziroma izboru najboljše risbice na temo Jaz v prometu. Na dogodku bo razstava vseh risbic, podelili pa bomo tudi glavne nagrade. Prvi dve risbici, ki bosta na glasovanju prejeli največ glasov, bosta svojima šolama »pririsali« merilnik hitrosti, ki ga bo podjetje Sipronika, d. o .o., dalo v brezplačno uporabo za dobo enega leta! 

Pripravili pa smo tudi številna presenečenja, ki že čakajo na mlade ustvarjalce: • 2X MERILNIK HITROSTI • 1x letna zaloga Čokolina • 30 Čokolino paketov • 200 odsevnih trakov • 50 knjižic »Kolesar sem« • 10 kolesarskih čelad • 10 kolesarskih lučk • 5 predstav »Pasavček v prometu«.

Mare Vavpotič/M24
Kuža Pazi bo otrokom pomagal pri vožnji na poligonu.

Pridite, zabavno in varno bo! Otroke bodo zabavale maskote Aktualko, Lino in Kuža Pazi Zavarovalnice Triglav. Spoznali bomo, kaj je to Zaletavček in kaj nas uči Vidko. Prišel bo še Pasavček, ki bo osnovnošolce obiskal tudi na šolah s svojo lutkovno predstavo. Prav posebna izkušnja za otroke bo delavnica s policisti in prikaz policijskih vozil! Pripravili pa smo tudi raznolike animacije in delavnice za otroke, predstavitvene varne vožnje, prikaz reševanja iz vozila in še in še. Med vsemi obiskovalci pa bomo izžrebali tudi pet srečnežev, ki prejeli dobili bon za VARNO VOŽNJO!

Mare Vavpotič/M24
Poligon varne vožnje voznike uči tudi o nepredvidljivih situacijah na cesti.

Pridite na najbolj varno nedeljo v letu v Center varne vožnje Logatec, 8. oktobra od 14. ure dalje.

Ponesrečenec gre iz avta.