zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 05.08.2023 10:45:15

Trenerju NK Olimpija počilo srce! 'Bilo je, ko sem šel v Ljubljano; pravijo, da je umrl od žalosti.'

Luka Vovk
Na kavo smo povabili nogometnega stratega!

Nekdanji nogometaš Zlatko Gabor se je po dolgi igralski karieri odločil prevzeti vlogo trenerja. Delal je v mnogih klubih, z različnimi članskimi moštvi, zdaj pa Prekmurca najlažje srečate na tekmah ženske ekipe NK Olimpija. Nogometni strateg se je ob podaljšani kavi izkazal za zanimivega človeka, čigar življenje je kakopak prežeto z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. A čas najde tudi za marsikaj nenogometnega.

Zlatko Gabor se je pred 62 leti rodil v kmečki družini. Odraščal je na skromni kmetiji starih staršev v vasici ali bolje rečeno naselju Trnje v občini Črenšovci, kjer je dobro spoznal, koliko dela zahteva kmetija. "Kot vsi otroci v 60. letih sem pasel krave, skrbel za konje, prašiče in kokoši. Zraven smo igrali nogomet, pekli koruzo in krompir, skakali z dreves in nasploh uživali. Bili smo veseli," je brezskrbno otroštvo opisal Zlatko.

zlatko gabor 23
Marko Vavpotič

Ker sta njegova starša delala zunaj slovenskih meja in ker sta se v povprečju zgolj dvakrat na mesec vračala v domačo vas, sta ga kar nekaj časa vzgajala dedek in babica. Šele ko so se leta kasneje preselili v hišo v Beltince, so to storili kot družina. Ko je bil Zlatko star 12 let, je družina postala štiričlanska; Gaborjevi so na svetu pozdravili še deklico Renato. "Ker sem kmalu odšel od doma, sva se šele v zadnjih 20 letih zbližala. Zdaj sva v čudovitih odnosih," je pojasnil.

Res je že zgodaj zapustil domače. Pri rosnih 16 letih se je preselil v Mursko Soboto, kamor ga je kakopak vodil nogomet. "Že vse življenjesem nomad," se je nasmehnil in v smehu pripomnil: "Fakulteto sem naredil na ulici."

Celoten pogovor si lahko preberete v sobotni tiskani izdaji EkipeSN, ki jo najdete tudi na TEJ POVEZAVI.

Značke: zlatko-gabor, pnk

Članki iz rubrike