zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ku
ku
17 24.04.2024 05:31:57

Luuuuukaaaaaa!!! Kakšen odgovor Dallasa po katastrofi, noro kakšna drama!

Profimedia
Dallas Mavericks Luke Dončića in Los Angeles Clippers sta se pomerila na drugi tekmi 1. kroga končnice lige NBA.

Po zelo bolečem in prepričljivem porazu na prvi tekmi končnice z Los Angeles Clippersi je imel Dallas tokrat samo pomembno misijo: pozabiti na poraz (predvsem na katastrofalni prvi polčas) in z boljšo obrambo graditi pot do izenačenja v seriji. Domači košarkarji so jim to delo nekoliko otežili, saj se je na parket po poškodbi kolena vrnil prvi zvezdnik ekipe Kawhi Leonard.

Kljub temu je Dallas drugo tekmo v seriji začel veliko bolj odločno in samozavestno, predvsem pa so onemogočili hrvaškega 'velikana'. Ivica Zubac jim je namreč na prvi tekmi povzročal nemalo težav, tokrat pa si je po dveh minutah priigral dve osebni napaki. Veliko bolje je tokrat tekmo začel tudi Luka Dončić, ki je bolje odigral tudi v obrambi, kar je pripomoglo k temu, da je Dallas po prvi četrtini vodil s 23:19. Tudi v drugem polčasu so na krilih slovenskega zvezdnika uspeli obdržati to vodstvo, čeprav so katastrofalno metali proste mete. Od petnajstih metov so jih zadeli le devet, kar je bil tudi razlog, da so domačini kljub katastrofalnemu metu iz igre ob polčasu zaostajali le za 4 točke (41:45).

V tretji četrtini smo gledali izjemno živčno tekmo na obeh straneh, obe ekipi sta igrali zelo čvrsto obrambo. Dallas je dvakrat iz rok izpustil vodstvo sedmih točk. Prvič so Clippers izenačili z delnim izidom 7:0, a sta s trojkama udarec takoj vrnila Dončić in Kyrie Irving. V zaključku te četrtine pa so bili boljši domačini in to četrtino dobili s 25:20. Za nameček pa je Luka Dončić manj kot sekundo pred koncem dobil tehnično napako za pritoževanje nad sodniško odločitvijo. 

A slovenskega zvezdnika ta odločitev ni vrgla s tira, temveč ga je še bolj podžgala. Ob vodstvu Clippersov s 67:73, ko so mnogi mislili, da bo Dallas razpadel, je sledil delni izid gostov 14:0. pri tem so velik delež opravili v obrambi. Z izjemno obrambo nad Leonardom se je izkazal Dončić, trojko za izenačenje na 73:73 pa je zadel P.J. Washington, ki je v ključnih trenutkih zadel kar dve trojki. 

Dve minuti pred koncem je Dallas poskrbel za izjemen zaključek tekme. Najprej je pomembno trojko za 87:81 zadel Maxi Kleber, sledila je izjemna obramba Dallasa, za piko na i pa je iz nemogočega položaja trojko zadel še Dončić za 81:90. A domačini se niso predali, 40 sekund pred koncem so znižali na 86:90. Po prekršku je hladno roko obdržal Washington in zadel oba prosta meta (86:92). 20 sekund pred koncem pa je prišlo do zapleta, saj so po košu Leonarda (93:90) piskali še prekršek Irvinga. Kidd se je odločil za video pregled in bil pri tem uspešen. Na drugi strani so Clippersi naredili prekršek nad Irvingom, ki je zadel en prosti met, po drugem pa je bil Dallas uspešen v skoku. 7 sekund pred koncem je Irving še enkrat stal za črto prostih metov in oba zadel, ob sireni pa so Clippersi dosegli še trojko, a so le uspeli omiliti poraz (93:96). 

Dončić je na parketu preživel neverjetnih 46 minut, v tem času pa dosegel 32 točk, 9 asistenc in 6 skokov, Irving je dodal 23, Washington pa 18 točk. Na drugi strani sta za Clipperse po 22 točk dosegla Paul George in James Harden.

Serija se zdaj seli v Dallas, tretja tekma bo na sporedu v noči na soboto ob 2. uri po slovenskem času. 

Članki iz rubrike