andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rp
rp
0 10.01.2017 14:56:37

Pablo Prigioni ima dovolj

vszi
Legendarni argentinski organizator igre Pablo Prigioni je na tviterju objavil, da zapušča košarko. Pred mesecem dni se je v evropsko košarko vrnil v dresu Baskonie, zdaj pa je ugotovil, da ima dovolj.

Prigioni, star 39 let, je v evroligi za svoj stari in novi klub odigral tri tekme. Nazadnje je ob zmagi njegovega kluba s 102:70 proti Unicsu iz Kazana zabeležil šest asistenc in dve ukradeni žogi. V vsej zgodovini evrolige je peti po asistencah (804) in tretji po ukradenih žogah (322).

"Moja glava in moje telo sta v popolnem soglasju, da je zdaj prišel pravi trenutek. Zaključujem s profesionalnim igranjem košarke. Svojo kariero bi lahko opisal kot veličastno popotovanje. Dobre stvari, ki so se mi zgodile, so tiste slabše povsem prekrile. Rad bi se zahvalil vsem klubom, za katere sem igral in ki so mi zaupali. Odhajam pomirjen, da sem vsem tem klubom dal vse, kar je bilo v moji moči," je zapisal na tviterju.

Najbolj se je proslavil prav v Baskonii, za katero je igral že med letoma 2003 in 2009: "Ta klub si zasluži posebno omembo. Jasno je, da so moja čustva do tega kluba še posebej globoka in močna. Tu sem košarkarsko dozorel in postal igralec. V sebi bom obdržal vse dobro, kar sem doživel v tem čudovitem mestu."

"Košarka, vedno te bom pogrešal!!!," je Pablo še dodal v svojem zapisu. Vmes je igral tudi še za madridski Real ter v NBA za New York Nickse, Houston Rocketse in Los Angeles Clipperse. V Španiji je osvojil naslov, tri pokale, štiri superpokale, s selekcijo Argentine pa je na OI 2008 v Pekingu osvojil bron.

Članki iz rubrike