Nove destinacije

Adriina letala po novem tudi na Brač

G.G./STA
29. 11. 2017, 13.02
Posodobljeno: 29. 11. 2017, 13.11
Deli članek:

Adria Airways bo v prihodnjem letu ljubljansko letališče povezala s sedmimi novimi destinacijami.

Profimedia
Do Brača poslej tudi z letalom.

Bobo

S poletnim voznim redom, ki začne veljati 25. marca, bodo nadaljevali z leti v ukrajinsko prestolnico Kijev, obenem pa bodo na vozni red dodali še polete v Hamburg, Ženevo, Bukarešto, Sofijo, Dubrovnik ter hrvaški otok Brač.

Kot so sporočili iz Adrie Airways, bodo v Hamburg leteli štirikrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih, četrtkih, petkih in nedeljah. V Ženevo bo Adria letela ob ponedeljkih, torkih in četrtkih, v Bukarešto štirikrat tedensko ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in v nedeljo ter Sofijo trikrat tedensko ob ponedeljkih, četrtkih in nedeljah.

Letala Adrie Airways bodo Ljubljano povezala še s hrvaškim Dubrovnikom, in sicer dvakrat tedensko ob sredah in petkih od 28. aprila dalje. Na hrvaški otok Brač bodo letala poletela dvakrat tedensko ob sredah in sobotah od 28. aprila dalje.

Tako poslovne kot turistične priložnosti

Direktor Adrie Airways Arno Schuster je ob napovedi novih destinacij zapisal, da verjame, da bodo z vzpostavitvijo novih povezav odprli tako nove poslovne kot tudi turistične priložnosti. Družba sicer trenutno Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezuje s 17 destinacijami.

Komercialni direktor Adrie Airways Christian Schneider je dodal, da bodo nove destinacije dobre tako za trg kot tudi za potnike, saj bo na trgu več raznovrstnosti in izbire.

Odpovedi letov

Adria se sicer po pisanju več spletnih portalov sooča z nekaj težavami, saj je v torek odpovedala več letov, med drugim iz Moskve, Züricha in Varšave. Razlog naj bi bil v tem, da je švicarska letalska družba Darwin Airline, ki jo je julija prevzela Adrio Airways, zaprosila za zaščito pred upniki zaradi stečaja partnerskih družb Air Berlin in Alitalia.

Darwin Airline naj bi zaradi tega ostal brez pogodb in izpostavljen slabim posojilom, švicarska agencija za civilno letalstvo pa je družbi začasno odvzela licenco za letenje.