Nične pogodbe

Ne nasedajte! Družba oglašuje kreditiranje, a nima dovoljenja

R.T.
6. 6. 2016, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ne nasedajte oglasom družbe Mediafin finance d.o.o., opozarja Tržni inšpektorat. Družba namreč nima dovoljenja za sklepanje pogodb o kreditu s potrošniki, svojo storitev pa kljub temu oglašuje.

Profimedia
Družbi je dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja prenehalo veljati z 18. februarjem, čeprav je bila vložena pritožba (fotografija je simbolična).

Vse kreditne pogodbe z družbo Mediafin finance d.o.o. so zato nične.

Mediafin finance d.o.o. ima sedež na Dunajski cesti 21 v Ljubljani,informacije o kreditih pa nudi tudi na naslovih v Mariboru, Kopru, Novem mestu in Celju (Mlinska 22, Maribor, Trg Brolo 8, Koper, Valvasorjev trg 6, Laško, in Novi trg 1, Novo mesto).

Brez dovoljenja

Takole so zapisali pri Tržnem inšpektoratu: »Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je družbi Mediafin finance d.o.o., Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, izdalo odločbo, s katero je bilo družbi odvzeto dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja.«

Družbi je dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja prenehalo veljati z 18. februarjem, čeprav je bila vložena pritožba, o kateri Upravno sodišče še ni odločilo. Zato pri Tržnem inšpektoratu poudarjajo, da družba ne sme sklepati kreditnih pogodb s potrošniki.