Gospodarstvo

Zmagala je njihova ideja

Petra Rupnik
7. 10. 2015, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Startup vikend je približno dvajsetim udeležencem ponudil možnost, da ob pomoči moderatorjev in podjetnikov razvijejo svojo zmagovalno poslovno idejo.

mk

Zadnji vikend v septembru je v Središču Rotunda v Kopru potekal Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom, ki je omogočil 49-urno podjetniško izkušnjo za razvoj lastnih poslovnih družbenoučinkovitih idej.»Zelo smo zadovoljni s potekom našega Startup vikenda. Udeleženci so razvijali štiri različne podjetniške ideje s področja turizma, sociale in varstva okolja,« je povedal Bojan Mevlja, direktor Središča Rotunda.

mk

Zmagovalna ideja

V okviru Startup vikenda je nastala tudi zmagovalna ekipa Utrip, ki se je predstavila z idejo prenavljanja pohištva. »Startup vikend nam je dal možnost, da smo se našli in idejo skupaj dodelali,« je povedala Metka Šori, članica zmagovalne ekipe. Ciljni kupci so tisti, ki si želijo kakovostnega in unikatnega pohištva ali obnovo obstoječega. Pohištvo nameravajo prenavljati tudi po meri. V začetku bi izdelke prodajali v ateljeju v Kopru, prek svoje spletne strani in družbenih omrežij. V nadaljnji fazi si želijo odpreti verigo trgovin pod lastno blagovno znamko Utrip. V prihodnje naj bi sodelovati z dolgoročnimi iskalci zaposlitve in jim omogočili izobraževanje. Utrip bo sicer kot zmagovalna ekipa za nagrado eno leto delovala in razvijala svojo idejo v inkubatorju socialnega podjetništva v Središču Rotunda.