nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 24.03.2017 21:56:36

Playboy Slavija - Olimpija 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Hokejisti Olimpije so v drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Playboy Slavijo z 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) in se s skupnim izidom 2:0 v zmagah uvrstili v finale, kjer bo njihov tekmec boljši iz obračuna med Sijem Acronijem Jesenicami in ECE Celjem.

* Dvorana Zalog, gledalcev 180, sodniki: Kralj, Bohinc, Franc (vsi Slovenija).
* Strelci: 0:1 Zajc (Snoj, 1.), 0:2 K. Potočnik (Srpčič, Guimond, 30.), 1:2 Truden (42., KS).
* Kazenske minute: Playboy Slavija 4, Olimpija 4.

Potem ko so v začetku tedna na domačem ledu naredili prvi korak v finale z zanesljivo zmago 5:0, so danes ljubljanski hokejisti potrdili status favorita v mestnem obračunu in Založane premagali še v gosteh. Tokrat pa je bil izid bolj tesen, 2:1.


Olimpija je v četrtfinalu DP izločila Maribor, Slavija pa prav tako v dveh tekmah kranjski Triglav.

Tako kot lani sta se za vstop v finale na svojem delu tekmovanja na izpadanje pomerili ljubljanski ekipi. Zmaji že lani niso imeli težav z ekipo iz Zaloga, v dveh tekmah so zmagali s 3:0 in 8:1, letos pa so predstavo ponovili in zmagali s 5:0 in 2:1.

Danes je bil razplet podoben kot v Tivoliju, le golov je bilo manj. Gostje so povedli že v prvi minuti, a so nato domači vzpostavili ravnotežje. Na polovici tekme je Olimpija prednost povečala, za bolj zanimivo nadaljevanje pa je poskrbel Nik Truden, ki je v začetku zadnjega dela s kazenskim strelom znižal na 1:2. Minimalno prednost pa so gostje tudi ob poskusu domačih zadnje pol minute brez vratarja Jureta Pavliča znali zadržati do konca in se uvrstili v finale.

Tekmeci branilcev naslova v velikem finalu DP bodo bržčas Jeseničani. A do potrditve pričakovanega derbija v boju za lovoriko najboljšega v Sloveniji bodo morali hokejisti v zelenem še počakati - v drugem polfinalu sta namreč ekipi šele pri eni odigrani tekmi. Zaradi obveznosti jeseniške zasedbe v alpski ligi, kjer igra v polfinalu, so v dogovoru s tekmeci in krovno zvezo HZS povratni polfinalni obračun v Celju prestavili na naslednji teden, termin za zdaj še ni znan. Prvo tekmo so z 11:3 dobili železarji. Prav tako pa je odprt tudi terminski načrt finala državnega prvenstva.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike