901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

hu
hu
0 05.04.2024 20:02:43

Slovenke tokrat pokleknile pred Britankami

iihf
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na četrti tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupine B) v Rigi doživela drugi poraz, z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) so bile boljše Britanke.

Slovenke ostajajo pri petih točkah, do konca tekmovanja jih v soboto čaka še tekma proti Italiji. Slovenske hokejistke so pred tem premagale domačinke Latvijke s 4:3 po kazenskih strelih, po uvodni zmagi proti Poljski s 4:1 pa so izgubile proti Slovaški z 0:4.

Izbranke selektorja Boštjana Kosa kljub porazu ostajajo v boju za obstanek v tej konkurenci, ki so si ga Britanke z današnjo zmago skorajda že zagotovile. Slovaška, ki je letos v ta kakovostni razred prišla iz kakovostnejše skupine A, je doslej dokazala status prve favoritinje, ostale ekipe pa so dokaj izenačene.

Danes je imela Velika Britanija precejšnjo premoč pri strelih na gol (70-26), a se je v slovenskih vratih izkazala Pia Dukarič, ki je prejela le dva zadetka.

Drugega v 51. minuti, ko so imele Britanke na ledu igralko več, minimalnega zaostanka pa Slovenija ni več zmogla nadoknaditi. V zadnji minuti in pol so Slovenske ob britanski kazni poskušale še brez vratarke, toda izenačenja ni bilo. Edini zadetek za Slovenijo je dosegla Pia Pren, ki je svojo ekipo v 28. minuti povedla v vodstvo, a so Britanke že v naslednji minuti izenačile.



"Britanke so pokazale več volje, želje, malo smo bile neodločne in to se je poznalo. Zbrati se moramo in se spočiti, jutri pa zbrati vse, kar imamo. Prepričana sem, da je vsaka sposobna dati vse od sebe," je za Hokejsko zvezo Slovenije dejala Nadja Vakaričič.

"Dovolile smo preveč strelov na gol in žal se ni izšlo. Kar nekaj časa sem s puncami, to je lep mejnik, na žalost ni bilo zmage, a je vseeno nekaj lepega odigrati 50 tekem," pa je ob jubileju nastopov za izbrano vrsto povedala Sara Confidenti.

"Nismo bili pravi, naložili smo si preveč bremena in pustili iniciativo nasprotnicam. To je tudi pripeljalo do tega rezultata. Zdaj moramo zbrati misli, se spočiti in se pripraviti na Italijo ter jo poskusiti dobiti," pa je današnji nastop ocenil selektor Kos.

Italijanke so sicer v današnji prvi tekmi presenetile Slovakinje in zmagale s 3:2, kar je bil prvi poraz Slovaške v Rigi. Italija je zdaj na lestvici mesto pred Slovenijo s šestimi točkami, Slovaška jih ima devet, Velika Britanija pa sedem.

Članki iz rubrike