nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 06.04.2024 08:55:21

'Rabljem' Kopitarjevih Kraljev je (že) uspelo, k(d)aj pa Kopi?!

Profimedia
Hokejisti New York Rangers so v pretekli noči v ligi NHL premagali Detroit Red Wings s 4:3 in povečali prednost na vrhu metropolitanske divizije, vzhodne konference in lige nasploh. S 108 točkami s 77 tekem so trdno na mestih, ki vodijo v končnico, medtem ko bo Detroit v naslednjih dneh še iskal potrebne točke za igranje v drugem delu sezone.

Za rendžerje iz New Yorka, ki so zmagali na devetih od zadnjih 11 tekem, je dva zadetka prispeval Barclay Goodrow. Ključni gol za končno vodstvo v zadnji tretjini pa je dosegel Chris Kreider.

Detroit je v boju šestih ekip, ki lovijo dve preostali mesti za končnico v vzhodni konferenci. Poleg rdečih kril so v pretekli noči igrali še Philadelphia Flyers, Washington Capitals in Buffalo Sabres, edino zmago med vsemi pa so zabeležili pri ekipi iz severa zvezne države New York.

Buffalo je v boju z neposrednimi tekmici za končnico Philadelphio zmagal s 4:2. Dva zadetka za domačine je dosegel Jack Quinn, Ukko-Pekka Luukkonen je v vratih domačinov zbral 32 obramb.

Washington je medtem kljub dvema zadetkoma Aleksa Ovečkina, s katerima je presegel mejo 850 zadetkov v karieri, izgubil v gosteh proti Carolina Hurricanes z 2:4. Ekipi sta bili 1:51 minute pred koncem izenačeni pri 2:2, a je z igralcem več zadetek za Carolino, ki je tretja v vzhodni konferenci, dosegel Sebastian Aho.

Zaradi kombinatorike izidov v vzhodni konferenci sta se v končnico kljub počitku uvrstili ekipi Toronto Maple Leafs in Tampa Bay Lightning kot trenutno peti in šesti moštvi v konferenci.



Na mestih, ki še vodijo v končnico, sta tako New York Islanders in Philadelphia Flyers s 83 točkami, na devetem in desetem mestu sledita Washington in Detroit z 82, Pittsburgh Penguins imajo točko manj, Buffalo pa tri točke manj.

Na zahodu, kjer končnico lovijo tudi Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja, so si igranje v drugem delu sezone zagotovili Edmonton Oilers. Naftarji so s 6:2 premagali Colorado Avalanche za peto zaporedno uvrstitev v končnico. V preteklih dveh sezonah so 'rablji Kopitarjevih Kraljev' v končnici obakrat izločili prav Los Angeles.

Hokejisti Los Angelesa, ki so v pretekli noči počivali, bodo na tekmah do konca sezone ciljali na potrditev uvrstitve v končnico. Trenutno so z 91 točkami na osmem mestu zahodne konference, sedem točk pred najbližjimi zasledovalci. Pred njimi so z 92 točkami Nashville Predators in Vegas Golden Knights.

Ekipa iz Las Vegasa je v pretekli noči doživela kolaps in po vodstvu s 4:1 nato s 4:7 izgubila proti Arizona Coyotes. Arizona, ki nima več možnosti za končnico, je kar šest zaporednih zadetkov za preobrat dosegla v zadnji tretjini.

Naslednjič bodo Kopitar in kralji igrali že v prihodnji noči, ko se bodo pomerili z drugim moštvom zahodne konference Vancouver Canucks.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike