901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 03.02.2024 09:44:51

V žep pospravil milijon dolarjev za svoje spretnosti na ledu!

Profimedia
Connor McDavid je bogatejši za milijon dolarjev, potem ko je kapetan Edmonton Oilers zmagal na prvem tekmovanju v spretnostih v okviru tekme zvezd v hokejski ligi NHL All-Star Skills 2024 v Scotiabank Areni v Torontu.

McDavid si je zagotovil zmago v sila posebnem tekmovanju, ko se enkrat na leto hokejisti merijo v individualnih sposobnostih ter kažejo svoje spretnosti na ledeni ploskvi. McDavid je bil najboljši v polovici od osmih disciplin, zmagal pa je s časom 40,606 in končal s 25 točkami.

V Bolgariji rojeni vratar Aleksander Georgijev je bil sicer edini, ki je lahko upočasnil McDavida. Čeprav je napadalec Naftarjev pobral glavno nagrado kot skupni zmagovalec, ga je čuvaj mreže Colorado Avalanche premagal v izzivu ena na ena oziroma, ko sta se pomerila iz oči iz oči, in je zbral največ, torej devet obramb, s čimer si je prislužil 100.000 ameriških dolarjev nagrade.

McDavid je bil v pretekli sezoni vodilni strelec lige s 64 goli, v tej sezoni pa jih je dosegel 20 na 43 tekmah.


McDavid je odprl tekmovanje, ko je četrtič v karieri postal najhitrejši drsalec, ki je izziv končal v 13,408 sekunde. To je bilo tik pred napadalcem New York Islanders Mathewom Barzalom (13,519 sekunde), ki je po poškodbi zamenjal zvezdnika New Jersey Devils Jacka Hughesa. Ta je sicer premagal McDavida na turnirju All-Star 2020 v St. Louisu.

McDavid je nato dobil tudi preizkušnjo v spretnostih s palico, tekmovanje v natančnem streljanju ter spretnostih z ovirami.

Osem igralcev je nato napredovalo v drugi del, ko so lahko udeleženci izbirali, s katerimi vratarji se želijo pomeriti. V finalni del preizkušnje pa je napredovalo šest igralcev.

Glavni dogodek bo tekma zvezd lige NHL. To tekmovanje se bo odvilo kot turnir, v katerem se bodo pomerile štiri ekipe, ki so jih izbrali v četrtek zvečer. To so ekipe, poimenovane po njihovih kapetanih, in sicer ekipa Connor McDavid, Auston Matthews iz Toronto Maple Leafs, Nathan MacKinnon iz Colorado Avalanche in ekipa bratov so-kapetanov Jacka in Quinna Hughesa iz New Jersey Devils oziroma Vancouver Canucks.

Značke: hokej, nhl, connor-mcdavid

Članki iz rubrike