Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.06.2017 10:45:08

Pingvini le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova

Reuters
Hokejisti Pittsburgh Penguins so le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova v ligi NHL, potem ko so peto tekmo finala dobili prepričljivo s 6:0 in v boju na štiri zmage proti Nashville Predators povedli s 3:2. Šesta tekma, na kateri lahko pingvini že dvignejo Stanleyjev pokal, bo v nedeljo v Nashvillu.

Po dveh zaporednih porazih v Tennesseeju so pingvini strnili svoje vrste in na peti tekmi "razbili" plenilce, potem ko so že v uvodni tretjini dosegli tri gole. Med strelce so se vpisali Justin Schultz, Bryan Rust in Jevgenij Malkin. Prednost so še povišali v drugi tretjini, ko so dodali še tri prek Conorja Shearyja, Phila Kessela in Rona Hainseyja. Kapetan moštva Sidney Crosby je dodal tri podaje.

Izkazal se je tudi domači vratar Matt Murray, ki je zbral 24 obramb. Na drugi strani je junak tretje in četrte tekme v Nashvillu ter zmag plenilcev vratar Pekka Rinne tokrat iz devetih strelov v uvodni tretjini "požrl" tri gole, nato pa ga je med vratnicama zamenjal Juuse Saros, ki ni bil nič bolj uspešen, saj je v drugi tretjini prav tako prejel tri zadetke.


"Zlahka je opaziti njegov elan in močan apetit po zmagi. Že od vsega začetka zastavi ritem igre in, ne glede na vse, pri njem vztraja. Če dobimo priložnost z igralcem več, potem jo tudi unovčimo. Ko že začneš tekmo tako odločno, potem tudi preostali fantje sledijo," je po zmagi dejal domači strateg Mike Sullivan o kapetanu Crosbyju.

"Njegov pristop kaže, da je pravi vodja naše ekipe, pa tudi na njegovo močno željo po zmagi. Menim, da Sid res razume, kakšno priložnost ima ta ekipa, zato bo dal vse od sebe, da jo izkoristi. Ničesar ne jemlje zlahka," je dodal Sullivan, katerega varovanci lahko postanejo prvo moštvo po Detroit Red Wings in sezoni 1997/98, ki bi ubranilo zmago v tekmovanju za Stanleyjev pokal.

Na drugi strani imajo plenilci zdaj dva dni časa, da si opomorejo od poraza in pripravijo taktiko za šesto tekmo v domači dvorani, ki bi lahko bila tudi zadnja tekma finala. "Ne vem, če bomo lahko kar tako pozabili današnji poraz. A druge izbire pravzaprav nimamo," je dejal trener Nashvilla, Peter Laviolette.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike