Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.03.2017 10:51:25

Kopitar zadel, a Kraljem končnica vse bolj polzi iz rok

Profimedia
Hokejistom Los Angeles Kings se izmika uvrstitev v končnico lige NHL. Enajst tekem pred koncem rednega dela za osmim mestom na zahodu zaostajajo že šest točk. Tokrat so bili brez moči v Calgaryju, ki je slavil s 5:2. Anže Kopitar je dosegel prvi zadetek za Kings.

Gostitelji so v polno zadeli štiri od uvodnih enajstih strelov na tekmi. Vmes je sicer Hrušičan znižal zaostanek na 1:2, toda po dobri minuti in pol druge tretjine je bil rezultat že 4:1.

Kings bodo od preostalih enajstih tekem šest igrali pred domačo publiko, prvič 23. marca z Winnipegom. Pred tem jih že jutri čaka še ena zahtevna kanadska preizkušnja, Edmonton. Nashville Predators in St. Louis Blues imata po 81 točk, hokejisti iz Los Angelesa pa so na devetem mestu razpredelnice s 75 točkami.

Medtem ko se Los Angelesu končnica vse bolj izmika, pa sta si ponoči še dve ekipi zagotovili igranje v sklepnem delu sezone. Chicago Blackhawks je z zmago s 6:3 doma proti Coloradu zbral 99 točk za prepričljivo vodstvo na zahodu ter mesto v končnici.

Hokejisti Chicaga so pripravili senzacionalni preobrat, ko so v tretji tretjini dosegli kar pet zadetkov ter nadoknadili zaostanek 1:3 ter na koncu slavili s kar 6:3. V zgolj 34 sekundah v 51. minuti tekme so dosegli tri gole, pod katere so se podpisali Jonathan Toews, Richard Panik in Artemi Panarin



V vzhodnem delu razpredelnice imata že dve moštvi vsako po 100 točk. Washington Capitalsom so se ponoči na vrhu razpredelnice vzhodne konference pridružili hokejisti Columbus Blue Jackets ter si prav tako že zagotovili mesto v končnici, tretjič v zgodovini ekipe, po sezonah 2008/09 in 2013/14, obakrat so izpadli že po uvodnem krogu.

Columbus je gosteh premagal New Jersey Devils s 4:1 za poseben dosežek. Prvič v zgodovini franšize so modri jopiči v rednem delu sezono zbrali 100 točk. Ta dosežek pa lahko še popravijo na zadnjih enajstih tekmah rednega dela. Columbus je na dobri poti v boju za predsednikov pokal, President's Trophy, ki ga bo osvojila najboljša ekipa rednega dela.

Na vzhodu imajo le eno točko manj aktualni prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins, ki so na domačem ledu s 4:0 premagali Florida Panthers, na krilih kapetana pingvinov Sidneyja Crosbyja. Crosby je vpisal hat-trick, desetega v karieri, ter s 40. golom v sezoni prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev lige. Vsega skupaj ima Crosby na svojem račun 80 točk, saj je zbral tudi 40 podaj, s čimer se je na vrhu najučinkovitejših igralcev izenačil z napadalcem Edmontona Connorom McDavidom.

Uspešen večer je imel tudi vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury, ki je zaklenil vrata, potem ko je zaustavil 21 strelov gostov, ter tako vpisal svoj že 44. karierni shutout.

Izidi
Calgary Flames - Los Angeles Kings                5:2
(Anže Kopitar 1 zadetek za Kings)
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes         4:3 podaljšek
Montreal Canadiens - Ottawa Senators              4:1
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche           6:3
Winnipeg Jets - Minnesota Wild                    5:4
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets         1:4
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers            4:0
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike