stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.05.2017 19:02:15

Savšek še v drugo najboljši v Tacnu

Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu opravili še z drugo izbirno tekmo za sestavo reprezentance. Tako kot na prvi tekmi je bil med kanuisti najboljši Benjamin Savšek, med kajakašicami je prepričljivo zmagala Urša Kragelj, med kajakaši je bil najboljši Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Do druge zaporedne zmage je priveslal Benjamin Savšek. V kvalifikacijski vožnji je naredil nekaj napak, v finalni vožnji pa prikazal precej boljši nastop in je za pol sekunde prehitel svojega klubskega kolega Jureta Lenarčiča, tretji pa je bil Luka Božič.

"Kaže, da sem dobro pripravljen pred letošnjo sezono. V kvalifikacijah sem imel nekaj težav, ampak sem vesel, da se mi je izšlo in da sem startal v finalu ter dosegel drugo zmago na izbirnih tekmah. Za zdaj gre vse po načrtih," je povedal Savšek.

V kajakaški preizkušnji je do odločitve prišlo šele po koncu tekmovanja, saj je bilo kar nekaj pritožb na sodniške odločitve. Pod drobnogledom je bil tudi Peter Kauzer, za katerega je sprva kazalo, da je zmagal, in to z eskimskim obratom v zadnjem delu proge, a mu je prav ta situacija s prevračanjem pri vratih prinesla dodatnih 50 kazenskih sekund, tako da je bil Hrastničan na koncu 18. Ker je imel Kauzer po zaslugi lanske olimpijske kolajne precejšen bonus pred izbirnimi tekmami, zmagal pa je tudi včeraj, njegovo mesto v reprezentanci ni vprašljivo.

Zmage se je tako veselil Celjan Martin Srabotnik, drugi je bil Vid Kuder Marušič, tretji pa Tine Kancler, ki je zasedel vrh razpredelnice kajakašev na izbirnih tekmah za mladinsko reprezentanco.



Za najbolj prepričljivo zmago dneva je poskrbela Kragljeva, ki je v cilj priveslala 8,99 sekund hitreje kot drugouvrščena Ajda Novak, le štiri stotinke za Novakovo pa je na tretjem mestu zaostala Eva Terčelj.

"Danes sem se na splošno počutila precej boljše kot včeraj. Poskušala sem doseči, da bi čoln lepo tekel. Občutka, da sem najhitrejša nisem imela, sem se pa trudila pri vsakih vratih dodajati, da bi mi čoln tekel. Kot sem rekla že pred dvema mesecema, sem imela ravno dovolj časa za dvig telesne pripravljenosti," je po današnji zmagi dejala Kragljeva, ki je bila v soboto, ko je zmagala Terčeljeva, druga.

Med kanuistkami je s progo sicer najhitreje opravila Lea Novak, a so jo kazenske sekunde potisnile na drugo mesto, zmagala pa je Alja Kozorog, ki je bila na koncu hitrejša za 37 stotink sekunde. Zmagovalka sobotne izbirne tekme Nina Bizjak je bila tokrat tretja.

Člane in mlajše člane čakata še dve izbirni tekmi, in sicer prihodnji vikend znova v Tacnu.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike