nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 20.10.2017 12:59:07

Lahko Konstruktor užene tudi Calcit?

Kamničane danes čaka veliki derbi.
Stane Kadunc
Jutri popoldne bo zelo vroče pod Veliko planino, v Kamniku, kamor prihajajo Mariborčani, ki so silovito krenili v prvenstvo.

Trener Konstruktorja Bojan Pihlar ima zdaj v ekipi tri izredno močna orožja, Timija Jurančiča, Mateja Lepeja in Aleša Blaža. Toda tudi trener Franc Spruk, ki vodi prvake Calcit, ima v svoji vrsti močna orožja. Res so Kamničani trenutno v zelo pomlajeni postavi, toda še vedno sposobni vrhunskih rezultatov. Morda so igralci Konstruktorja trenutno v malce boljši formi, toda take derbije odloča tudi trenutni navdih, dnevna forma in primerna motivacija. Svoje dodajo tudi gledalci, ki jih tokrat ne bo manjkalo.

Tudi preostala srečanja v moški A ligi bodo zelo zanimiva, saj praktično nikjer ni izrazitega favorita. V Hrastniku bodo gostovali Postojnčani, ki so po sosedskem derbiju dobili dodatno energijo. Tudi v Tržiču bo tekma na visokem nivoju, saj se Goričani vzpenjajo v svoji formi. Težka preizkušnja čaka Franca Kirbiša in soigralce na gostovanju na Jesenicah. Zadnja tekma pa bo v Cerknici, kjer bo domači Brest poizkušal priti do prve zmage proti močnim Litijanom.

Tudi v ženski elitni ligi bo niz zelo zanimivih tekem. V Kamniku domače igralke gostijo prvakinje, igralke Celja. V prejšnjem krogu so se Kamničanke izkazale z izvrstnim ekipnim rezultatom, toda tudi Celjanke počasi vendarle dvigujejo svojo formo, čeprav še vedno niso v popolni postavi. V Tržiču je tokrat domači Ljubelj velik favorit proti igralkam Impola. Zato pa bo veliko borbe za točke na preostalih treh srečanjih. V Cerknici gostuje Triglav, ki se nahaja v vrhunski izvedbi. Toda tudi domači Brest, ki je sicer oslabljen, se dviguje, še dodaten motiv pa so dobile Cerkničanke po zmagi na sosedskem obračunu v Postojni. Tudi v Litiji se obeta lepa tekma. Tako domača Litija kot tudi Proteus bosta na tej tekmi iskala točki, ki sta ju malce nespretno izgubila v zadnjih metih, ene v Slovenski Bistrici, druge pa doma proti Brestu.

Predvsem pa bo tokrat zelo pomembna tekma za Ankarančanke v Mariboru proti Miklavžu. Adria je trenutno zadnja brez točk, medtem ko ima domači Miklavž le eno zmago. Če bodo Ankarančanke izgubile, bodo še v večjih težavah, pa tudi zaostanek se bo zelo povečal. S tem se bodo že začele težave v boju za obstanek. Za domači Miklavž pa točki pomenita mirnejše nadaljevanje prvenstva.

Pari 5. kroga v 1. A ligah, jutri
Moški
Enemon – Proteus (17.00)
Ljubelj – Gorica (17.00)
Calcit – Konstruktor (17.00)
Sij-Acroni – Konjice (17.00)
Brest – Litija (17.30)
Ženske
Ljubelj – Impol (13.00)
Kamnik – Celje (13.00)
Brest – Triglav (14.00)
Litija – Proteus (15.00)
Miklavž – Adria (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike