nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 22.08.2017 17:25:13

Poraz slovenskih odbojkaric

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je morala na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo priznati premoč izbrani vrsti Bolgarije.

V Rotterdamu so bile tekmice boljše s 3:1 (18, 19, -20, 22). Jutri se bodo Slovenke ob 17. uri pomerile z Grčijo.

Slovenske odbojkarice imajo po današnjem porazu z Bolgarkami vse manj možnosti za preboj na SP, ki ga prihodnje leto gosti Japonska. S turnirja v Rotterdamu v Deželo vzhajajočega sonca namreč potujeta le prvouvrščeni ekipi. A kljub porazu se je mlada slovenska izbrana vrsta danes predstavila v lepi luči.


Slovenke so tekmo proti favoriziranim Bolgarkam začele zbrano, z asom Tine Grudine povedle z 1:0 ter prek napadov Saše Planinšec in Anite Sobočan narekovale tempo do rezultata 5:5. Bolgarke so za dve točki prvič povedle pri 8:6, nekaj napak v slovenski izbrani vrsti pa je zadostovalo za vodstvo s 16:11, kar je že kazalo na dejstvo, da bodo Bolgarke osvojile niz.

Drugi niz je bil izenačen do izida 12:12. Po dveh neizkoriščenih napadih in vodstvu Bolgarije s 15:12 je slovenski selektor dekleta poklical na klop, a s tem ni zaustavil naleta nasprotnic (17:12). Po uspešnem napadu Mlakarjeve in asu Ščuke so se Slovenke sicer še približale na 14:17, nato pa so bili usodni začetni udarci Simeonove in bloki Ruseve, ki sta Bolgariji zagotovili odločilno vodstvo z 22:16.

Uvod tretjega niza je po vodstvu s 3:0 napovedoval gladko zmago Bolgarije, s so se Slovenke na začetni udarec Eve Mori ter obrambah Maje Pahor in protinapadih Ize Mlakar prebile v ospredje. Bolgarski strateg Ivan Dimitrov pa se je hitro odločil za prekinitev. Na servis Ščuke in ob napakah tekmic je sledila nova serija točk za prednost Slovenije z 8:4. Borbene Slovenke so odlično igrale tudi v obrambi, ko pa se je odprlo še navezi Mori-Grudina, je prednost prvič narasla na pet točk - 11:6. Tekmice so se v nadaljevanju približale na 17:14, po dobrih servisih Dimitrove pa že na 17:16. Za novo prednost sta poskrbeli Planinščeva in Mlakarjeva. Ključne točke za zmago s 25:20 pa so prispevale Morijeva z varanjem, Sobočanova z asom in Grudina z napadom.

odbojka zenska reprezentanca af
www.alesfevzer.com

V četrtem nizu so Slovenke potrdile, da lahko na turnirju uženejo prav vsakega od tekmecev in vodile z 11:10 ter kasneje s 15:14, pri 17:17 pa je bil izid še vedno izenačen. V končnici pa so bile Bolgarke bolj zbrane, si pri 24:20 priigrale štiri zaključne žoge in tretjo izkoristile.

"Žal nam je, da tekme nismo začeli boljše. Dekleta so prva dva niza igrala v krču, imel sem občutek, da preveč spoštujejo nasprotnice. V nadaljevanju smo se vrnili v igro, začeli igrati precej bolje in predvsem bolj agresivno. Sicer je Dimitrov menjal, a so v njegovi vrsti tako enakovredne igralke, da to ničesar ne spremeni. Žal mi je, da smo spet nekoliko slabše odigrali končnico četrtega niza. Na naslednjih tekmah moramo že na začetku prikazati igro, kakršno smo igrali na koncu. S slabšo igro namreč ne moremo biti konkurenčni takim ekipam. Tako, da bo to na naslednjih tekmah najpomembnejše," je po porazu ocenil slovenski selektor Alessandro Chiappini.

Slovenija - Bolgarija 1:3 (-18, -19, 20, 22)

Slovenija: Mori, Eržen, Pahor, Igličar, Mlakar, Đukić, Mihalinec, Ščuka, Pintar, Mikl, Marušič, Planinšec, Sobočan, Grudina.
Bolgarija: Nenova, Slančeva, Rabadžieva, Paskova, Kitipova, Yaneva, Dimitrova G., Ruseva, Dančeva, Filipova, Dimitrova E., Vasiljeva, Simeonova.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike