Aktualne novice

Prikaži več
iran
Vroče na Bližnjem vzhodu

V Isfahanu odjeknile eksplozije, Iran naj ne bi načrtoval takojšnjega odgovora

Izrael je v nočnih urah, pet dni po iranskem napadu nanje, napadel Iran. V napadu naj po prvih informacijah ne bi sodelovalo izraelsko vojno letalstvo. Še več, iz Irana prihajajo signali, da naj bi za napadom z droni stali »infiltriranci znotraj Irana« in da se Iran na ta napad nima namena odzvati.

avtomat za žetone
Sodba

Oskar s kladivom razbil avtomat za žetone, zdaj mora za več mesecev v zapor

Sodišče je odločilo, da bo moral 28-letnik osem mesecev preživeti v zaporu, ker je v samopostrežni avtopralnici s kladivom razbil avtomat za žetone.

rosmarino, spar, točke-zvestobe
Zanimivosti

Uživajte v lahkih pomladnih jedeh

Daljši in toplejši dnevi nas vabijo, da preživimo več časa na svežem zraku ter uživamo v cvetoči naravi. Pomlad pa nas razveseljuje tudi z okusnimi živili, ki jih velja vključiti na jedilnik. Pripravite pesto iz regrata, uživajte v okusu divjih ali gojenih špargljev ter si privoščite odlično zeleno rižoto ali krepčilno porovo juho. Razkrivamo recepte.

soteska vintgar
Nova sezona

V soteski Vintgar številne novosti, po novem obvezna tudi čelada

Soteska Vintgar, ki je ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot v Sloveniji, po zimskem mirovanju spet odpira svoja vrata. Danes bo obisk soteske brezplačen, obiskovalci pa bodo spoznali tudi letošnje novosti, in sicer prenovljeno vstopno središče, tematske poti, vodniško službo, avdio vodenje, električne avtobuse in čelade.

mraz, jutro
Pritisnil mraz

Ledeno jutro: Izmerili kar - 6 stopinj Celzija, nevarnost pozebe ostaja

Nad našimi kraji vztraja območje hladnejšega zraka. Kot napovedali meteorologi, smo danes zabeležili mrzlo jutro, pri čemer se je temperatura ponekod spustila pod ledišče.

mobilne-hiške, kampiranje, camping
Zanimivosti

Z nekaj kliki do rezervacije počitnic v mobilni hišici

Novi portal MobilnaHišica.si združuje ponudbo več kot 1000 različnih vrst nastanitev v več kot 200 kampih na Hrvaškem, v Italiji in Sloveniji.

motorna-žaga, žaga
Zaseg

Foto: 63-letnik skladiščil ukradene motorke, ali katero prepoznate?

Za dve motorni žagi vedo, čigavi sta, štiri pa so zaenkrat uganka.

radio-1, filmski-maraton
Obletnica

Foto in video: Radio 1 razdelil 2.500 evrov med dva zmagovalca filmskega maratona

Končal se je najdaljši filmski maraton pri nas v režiji Radia 1, ki je pripravil najbolj noro rojstnodnevno praznovanje do sedaj. 8 tekmovalcev je 24 ur non stop gledalo en in isti film.

Crypto 2
Zanimivosti

Z Andrejem P. Škraba do LIT naložb

»Veliki pok« kripto valut je v zadnjem obdobju v družbi ustvaril pričakovanja po visokih in predvsem hitrih donosih, ko pride do naložb. V okviru webinarja, ki sta ga v okviru projekta LIT (Lajf je igra tveganja) organizirala Slovensko zavarovalno združenje (SZZ) in Karierni center Ekonomske fakultete (KCEF), je strokovnjak na področju financ Andrej P. Škraba predstavil, kako začeti z naložbami v svojo prihodnost.

Vreme

13 °C

Oblačno

Deževno

sobota, 20. 4

3 / 11 °C

Oblačno

nedelja, 21. 4

2 / 13 °C

Delno oblačno

ponedeljek, 22. 4

1 / 12 °C

Horoskop

Oven

Stvari, ki so vam pisane na kožo, boste danes rešili z levo roko, poleg tega se boste znašli v položaju, ko vas bo nekdo pohvalil in prebudil vaš optimizem.

Bik

Dan bo neobičajen. Dojeli boste, da so imeli prav tisti, ki so vas opozarjali na določene zadeve. Ne vztrajajte trmasto pri svojem, saj ste na napačni poti.

Dvojčka

V službi vas bodo zasuli z obveznostmi, zato se vam bo nakopičilo nekaj negativne energije, ki bo na žalost preskakovala tudi v zasebnih odnosih.

Rak

Podajte se v akcijo in storite nekaj čim prej! Imeli boste odličen smisel za organizacijo dela in reševanje zagat, obenem pa boste kar izžarevali optimizem.

Lev

Dodali boste več energije svojim idejam in tudi želi rezultate. Ko boste izpilili nekatere malenkosti, boste še uspešnejši. Do prijateljev boste danes radodarni.

Devica

Mnenje ljudi bo za vas zanimivo le, če vam bo prineslo praktične koristi. Poskusite biti manj konfliktni, s takšnim načinom boste lažje sklepali prijateljstva.

Tehtnica

Vaše počutje bo danes izjemno spremenljivo. Od nekoga iz družine ali prijatelja lahko pričakujete podporo, vendar ponujene pomoči ne izkoriščajte preveč.

Škorpijon

Končno dan, v katerem boste sproščeni. Nove ljubezenske zgodbe so na vidiku. Marsikaj rešujete s spontanim pristopom in prijatelji vam bodo pomagali.

Strelec

Pred vami bo nekaj ovir, ki se jih poskusite čim prej znebiti. Z njimi ne morete rasti in se razvijati. Danes vas lahko še posebej ovira neprilagodljivost.

Kozorog

Pokazali boste željo po spremembi, a ne bo naletela na veliko razumevanja. Če hočete, da vas upoštevajo, boste morali delovati kot resen sogovornik.

Vodnar

Zadeve, ki jih niste izpeljali do konca, se bodo obrnile proti vam. Možne so finančne in poslovne posledice, zato danes ne boste mogli ohraniti mirnih živcev.

Ribi

V medsebojnih odnosih boste pripravljeni na večje prelomnice. S tem pa se bo krepila tudi vaša odločnost. Proti večeru vam bo veliko lažje, saj se boste umirili.

Anketa

Arhiv

Kdaj bo dokončana in odprta hitra cesta na Koroško?

Do leta 2026
2 %
Moški
Ženske
Do leta 2027
4 %
Moški
Ženske
Do leta 2030
23 %
Moški
Ženske
Ne preden človek stopi na Mars
71 %
Moški
Ženske

Recept dneva

Arhiv
Jagodno-smetanovi polžki

Jagodno-smetanovi polžki

Čas priprave:

Srednje zahtevno